عاشق نیوز - مرجع خبر آنلاین

عاشق نیوز مرجع خبری برای آدم های عاشق زمین

عاشق نیوز - مرجع خبر آنلاین

عاشق نیوز مرجع خبری برای آدم های عاشق زمین

مرجعی برای دوستدارن زمین و اخبار و عجایب درون آن ، با ما هرماه باشید و از زندگی لذت ببرید.

کپور دریایی

سه شنبه, ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۱:۰۱ ق.ظ

کپور ماهی بزرگ آب شیرین و بومی آسیای میانه است. مقدمه در بسیاری از کشورها کمک کرده تا ماهی کپور به بیشترین توزیع ماهی آب شیرین در جهان تبدیل شود. آنها به طور گسترده در اروپا ، آسیا و خاورمیانه پرورش می یابند و ماهی محبوب ماهیگیری در اروپا هستند. با این حال ، در آمریکای شمالی ، کانادا و استرالیا ، کپور از آفات قابل توجه محسوب می شود.

کپور بسیار متنوع است ، و می تواند در انواع زیادی از زیستگاه ها از جمله مناطق بسیار تخریب شده زندگی کند. طی چند دهه گذشته کپور در بیشتر مناطق جنوب شرقی استرالیا گسترش یافته است. آنها در حال حاضر فراوان ترین ماهی بزرگ آب شیرین در برخی مناطق ، از جمله بیشتر حوضه موری-دارلینگ هستند و تصور می شود که در تخریب اکوسیستم های طبیعی آبزی ما نقش داشته است.

شرح و زیست شناسی

توضیحات : ماهی کپور بهمراه ماهی قرمز ( Carassius auratus ) ، روچ ( Rutilus rutilus ) و تنچ ( Tinca tinca ) از خانواده Cyprinidae هستند.

اگرچه کپور کوچک را می توان ماهی قرمز دانست ، اما کپور را می توان با داشتن یک جفت هالتر (سبیل) در هر گوشه دهان تشخیص داد. آنها دارای چشمهای کوچک ، لبهای ضخیم ، یک دم چنگال و یک باله پشتی (بالا) با خارهای کاملا دندانه دار هستند. 
رنگ کپور متفاوت است. در طبیعت آنها معمولاً به رنگ سبز زیتونی تا برنز یا نقره ای و در قسمت زیرین آن کم رنگ تر است. کپور کوی (یا ژاپنی) انواع تزئینی اهلی کپور معمولی است و طیف وسیعی از رنگها و الگوهای رنگی را با ترکیبات مختلف از علامت های سفید ، سیاه ، قرمز ، زرد ، آبی و نارنجی نشان می دهد. تغییرات مقیاس ، از جمله مقیاس های براق بزرگ یا پراکنده یا در یک خط در امتداد پهلوها ("کپور آینه ای") یا عدم وجود فلس ("کپور چرمی") نیز در ماهیان زینتی و وحشی رایج است.
همه سویه ها به یک گونه ، Cyprinus carpio تعلق دارند .

ماهی کپور می تواند به اندازه بسیار بزرگی رشد کند ، در حالی که ماهی های بیش از 1.2 متر وزن 60 کیلوگرم گزارش می دهند. ماهی های تا 10 کیلوگرم در استرالیا صید شده اند ، اما وزن های حدود 4-5 کیلوگرم بیشتر است.

زیستگاه : کپور معمولاً در ارتفاعات کم و در آبهای روان جریان پیدا می کند ، خصوصاً در مناطقی که گیاهان آبزی فراوانی وجود دارد. آنها همچنین در آبهای کم آب برخی رودخانه ها و دریاچه های ساحلی یافت می شوند.

آنها قادر به تحمل طیف وسیعی از شرایط محیطی هستند. آنها تحمل بیشتری نسبت به اکسیژن کم ، آلاینده ها و کدورت نسبت به اکثر ماهی های بومی دارند و اغلب با زیستگاه های تخریب شده از جمله آبهای راکد در ارتباط هستند.

تغییر در جریان های آب ، کاهش کیفیت آب و سایر تغییرات در زیستگاه رودخانه ها طی چند دهه گذشته بر بسیاری از ماهی های بومی تأثیر منفی گذاشته و در عین حال طرفدار کپور ماهی است.

تولید مثل : در شرایط مناسب ، کپور بسیار پربار است. آنها زودرس می شوند - از اوایل 1 سال برای آقایان و 2 سال برای زنان - و ماده ها تعداد زیادی تخم مرغ چسبناک تولید می کنند (برای یک ماهی 6 کیلوگرمی تا 1.5 میلیون).

ماهی کپور در فصل تولید مثل به مکان های تولید مثل مهاجرت می کند و گاهی صدها کیلومتر را طی می کند.

بیشتر تخمها و لاروها قبل از بزرگسالی می میرند ، اگرچه در صورت مناسب بودن شرایط محیطی ممکن است تعداد بیشتری از آنها زنده بمانند. به نظر می رسد سیل به ویژه شرایط مناسبی را برای پرورش ماهی کپور و همچنین غذای فراوان برای نوجوانان فراهم می کند. این ممکن است توضیح دهد که چرا کپور در طی سیل بزرگ دهه 1970 چنین انفجار جمعیتی را تجربه کرده است.

تغذیه : کپور همه چیزخوار است و بسته به آنچه در دسترس است رژیم غذایی او متفاوت است. آنها طیف وسیعی از مواد غذایی کوچک مانند نرم تنان ، سخت پوستان ، لارو حشرات و دانه ها را مصرف می کنند. این مواد غذایی (همراه با گل و آب) از پایین مکیده می شوند و با استفاده از راشکرهای آبشش فیلتر می شوند.

آنها همچنین می توانند مواد گیاهی و مواد آلی عمومی را مصرف کنند ، به ویژه هنگامی که سایر منابع غذایی در دسترس نیستند (به عنوان مثال در زمستان).

ماهی کپور به ندرت ماهی می خورد ، اما ممکن است تخم مرغ و لارو ماهی را مصرف کرده و مکان های تولید مثل را مختل کند.

کپور بالغ فاقد شکارچیان طبیعی است. ماهی های بومی بزرگ شکارچی ، مانند ماهی کاد موری ، سوپ طلایی و باس ، ممکن است ماهی کپور خردسال را مصرف کنند ، اگرچه به نظر می رسد که آنها مورد علاقه طعمه نیستند.

کپور در NSW کجاست؟

توزیع کپور در NSW اکنون بیشتر حوزه های موری-دارلینگ و همچنین بسیاری از سیستم های رودخانه های ساحلی را شامل می شود ، به ویژه در بخش مرکزی NSW از شکارچی در شمال به Shoalhaven (از جمله مناطق جنوبی و تابلوها) در جنوب . ماهی کپور در حال حاضر فراوانترین گونه ماهی در بسیاری از رودخانه های NSW است که 90٪ زیست توده ماهی (وزن کل ماهی صید شده) را در برخی مناطق حوزه موری-دارلینگ تشکیل می دهد.

کپور چگونه به اینجا رسیده است؟

ماهی کپور به منظور تقلید از محیط اروپا و به طور تصادفی از طریق فرار ماهیان زینتی یا آبزی پروری ، عمداً به استرالیا وارد شده است.

در ویکتوریا ، از اوایل سال 1859 ، ذخیره سازی ماهی کپور آغاز شد ، اما تلاش های اولیه برای تهیه سهام موفقیت آمیز نبود. در NSW ، اولین معرفی شناخته شده در نزدیکی سیدنی در سال 1865 اتفاق افتاد. در اوایل دهه 1900 ، از انگشتان انگشت برای ایجاد چندین جمعیت وحشی کپور در اطراف سیدنی ، از جمله در مخزن Prospect (جایی که هنوز هم وجود دارند) استفاده شد.

زمان و نحوه معرفی ماهیان کپور به سیستم رودخانه موری-دارلینگ مشخص نیست ، اگرچه سوابق اولیه ای وجود دارد که برخی از کپورها از سیدنی جابجا می شوند و یک سویه متمایز "یانکو" به رنگ نارنجی در Murrumbidgee در اوایل قسمت 20 هفتم قرن. منبع و منبع هرچه باشد ، کپور حداقل از دهه 1920 در حوضه تاسیس شده است ، اگرچه برای مدتی نسبتاً غیر معمول بود.

در اوایل دهه 1960 سویه جدیدی برای پرورش آبزیان وارد و در مزرعه پرورش ماهی در بولارا پرورش یافت. این کپورها در سدهای مزرعه ای در نزدیکی میلدورا انبار شده و به زودی در رودخانه های موری و دارلینگ گسترش یافت و در اواسط دهه 1970 طغیان گسترده ای صورت گرفت.

از آن زمان به بعد ، کپور در تمام سیستم موری-دارلینگ ، از جمله در کوئینزلند و استرالیای جنوبی و همچنین NSW و ویکتوریا ، بسیار موفقیت آمیز است. آنها همچنین در دریاچه های هلال و سورل در تاسمانی یافت شده اند.

در بسیاری از حوضه های آبریز ساحلی NSW اکنون کپور وجود دارد ، اغلب کویهایی که از حوضچه های حیاط خانه فرار کرده یا به عمد آزاد شده اند.

همچنین ممکن است ماهیگیرانی که به طور غیرقانونی از آنها برای طعمه زنده استفاده می کنند یا آنها را به طور غیرقانونی ذخیره می کنند تا ماهیگیری کپور جدید ایجاد کنند ، به گسترش کپور کمک کرده اند. این واقعیت که در دو سد در حوزه موری-دارلینگ (سدهای Wyangala و Burrinjuck) یک سویه مشخص ، غیرمرتبط با جمعیت مجاور پیدا شده است ، معرفی انسان از یک منبع جداگانه است.

تأثیرات کپور چیست؟

به دلیل سازگاری ، کپور در استعمار خود در محیط های جدید بسیار موفق عمل کرده است.

اعتقاد بر این است که کپور تأثیرات مخربی روی گیاهان آبزی بومی ، حیوانات و سلامت عمومی رودخانه ، به ویژه از طریق عادات مخرب تغذیه ای آنها دارد.

کپور اغلب در مناطق تخریب شده یافت می شود ، اگرچه مشخص نیست که باعث تخریب می شود یا به سادگی قادر به زنده ماندن در مناطق تخریب شده ای است که ماهی های بومی نمی توانند یا بومی ها در غیر این صورت حذف شده اند. در حالیکه در برخی موارد احتمالاً کپور را به دلیل تخریب که در واقع نتیجه فعالیتهای انسانی است ، مقصر دانستند ، اما روشن است که کپور می تواند تأثیرات عمده ای داشته باشد.

برخی از تأثیرات احتمالی کپور در زیر بیان شده است.

کاهش کیفیت آب : کپور ماهی با از بین بردن پوشش گیاهی و برانگیختن رسوبات در هنگام تغذیه ، به کیفیت پایین آب کمک می کند و منجر به افزایش کدورت می شود.

این به نوبه خود نفوذ نور را کاهش می دهد ، که می تواند تغذیه ماهی های بومی را که به بینایی متکی هستند دشوار کند. کاهش نور همچنین می تواند رشد گیاه را کاهش دهد و رسوبات معلق می توانند گیاهان را خفه کرده و غرغرهای ماهی را مسدود کنند.

اثرات کپور بر کیفیت آب به خوبی ثبت شده است. با این حال ، عملکردهای ضعیف مدیریت حوضه آبریز اثر قابل توجهی دارند.

شکوفه های جلبک : پیشنهاداتی وجود دارد که کپور ماهی با شکار حیواناتی که جلبک می خورند ، هم زدن مواد مغذی محبوس در رسوبات کف ، آسیب رساندن به گیاهان آبزی و کاهش رشد گیاه از طریق کدورت بیشتر ، احتمال شکوفایی جلبک را افزایش می دهد.
با این حال ، ممکن است تراکم کپور بسیار زیاد باشد تا احتمال شکوفایی جلبک را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

فرسایش : عادات تغذیه کپور می تواند سواحل رودخانه ها را که منجر به سقوط بانک ها و پوشش گیاهی می شود ، تضعیف کند.

با این حال ، پاکسازی پوشش گیاهی ساحلی ، تغییر در جریان رودخانه از طریق تنظیم رودخانه ، و پایمال شدن توسط دام ها مهمترین عوامل در فرسایش بانک هستند. احیای پوشش گیاهی ساحلی می تواند خطر آسیب دیدن ماهی کپور را به حداقل برساند.

تأثیرات بر بی مهرگان : ماهی کپور نوجوانان عمدتا از زئوپلانکتون تغذیه می کنند ، اما هنگامی که طول آنها به حدود 15 سانتی متر برسد ، بی مهرگان بزرگتر (کلان) شروع به مصرف می کنیم. شواهد محکمی وجود دارد که تأثیر کپور بر بی مهرگان بومی آبهای ساکن را اثبات می کند ، اما تنها شواهد حکایت از تأثیر آنها در آبهای روان است.

تأثیرات روی گیاهان آبزی : کپور اثرات قابل توجهی روی گیاهان آبزی بومی از طریق چرا مستقیم و از طریق ریشه کن کردن گیاهان هنگام تغذیه دارد که منجر به کاهش تراکم گیاه و زیست توده می شود. گیاهان برگ نرم ، ریشه کم عمق و غوطه ور احتمالاً تحت تأثیر قرار می گیرند.

بیماری : در سایر نقاط جهان ، کپور با توزیع طیف وسیعی از انگلی ها و بیماری های قارچی ، باکتریایی و ویروسی مرتبط است. با این حال ، شیوع بیماری کمی وجود دارد که به کپور در استرالیا نسبت داده می شود.

کاهش تعداد ماهیان بومی : اثرات کپور ماهیان بومی به خوبی شناخته نشده است. تصور می شود که تأثیرات منفی کپور شامل رقابت برای غذا و زیستگاه و اثرات آن بر استخدام (دوباره پر کردن جمعیت) باشد. با این حال ، بسیاری از گونه های بومی (مانند سوف طلایی ، ماهی تنگ موری ، سوف نقره ای و گربه ماهی شیرین) حتی قبل از گسترش کپور ماهیان کاهش چشمگیری را تجربه کرده اند.

روش های تغذیه ماهی کپور می تواند پوشش گیاهی آب را از ریشه کند و آب را گل آلود کند. ماهی کپور را به دلیل آسیب رساندن به زیستگاه های آب شیرین و کاهش نفوذ نور ، اکسیژن محلول و مواد گیاهی مقصر دانسته اند. این تغییرات ممکن است ماهی بومی را تحت تأثیر قرار دهد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۲/۱۴
محمد صادق جعفریی