عاشق نیوز - مرجع خبر آنلاین

عاشق نیوز مرجع خبری برای آدم های عاشق زمین

عاشق نیوز - مرجع خبر آنلاین

عاشق نیوز مرجع خبری برای آدم های عاشق زمین

مرجعی برای دوستدارن زمین و اخبار و عجایب درون آن ، با ما هرماه باشید و از زندگی لذت ببرید.
بایگانی
آخرین مطالب
پیوندها

نشست سه جانبه وزرای خارجه ترکیه، جمهوری آذربایجان و پاکستان روز گذشته در اسلام آباد پاکستان برگزار شد.

 

به گزارش آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در نشست مشترک خبری با همتایان آذربایجانی و پاکستانی خود در اسلام‌آباد گفت: تصمیم گرفتیم برای افزایش امنیت، ثبات و آرامش گام‌های مهمی برداریم.

 

وی تصریح کرد: نخستین نشست سه‌جانبه را در سال ۲۰۱۷ در باکو برگزار کردیم. دیگر، نوبت ترکیه است. امروز تصمیم گرفتیم، این قبیل اجلاس را بیشتر برگزار کنیم؛ یعنی نیاز نیست برای سه، چهار سال دیگر منتظر باشیم.

 

چاووش اوغلو همچنین افزود: در نشست سه‌جانبه امروز با وزیران امور خارجه آذربایجان و پاکستان به اهمیت گسترش روابط میان کشور‌ها نیز اشاره کردیم، به‌ ویژه درباره اهمیت گسترش زیرساخت‌ها در زمینه‌های حمل‌و‌نقل و انرژی بحث کردیم.

 

بایرام اف: از شرکت‌های ترکیه و پاکستان دعوت می‌کنیم در بازسازی قره‌باغ حضور فعال داشته باشند.

 

جیحون بایرام‌اف، وزیر امور خارجه آذربایجان نیز طی اظهاراتی در نشست خبری مشترک با همتایان ترک و پاکستانی خود در اسلام‌آباد اظهار داشت: «از شرکت‌های ترکیه و پاکستان دعوت می‌کنیم در بازسازی سرزمین‌های آزاد شده در قره‌باغ حضور فعال داشته باشند».

 

وی ضمن تشکر از حمایت‌های ترکیه و پاکستان در روند آزادسازی قره‌باغ گفت: آنها از مذاکره مبتنی بر حاکمیت و تمامیت ارضی حمایت کردند. کشورها باید مرزهای خود را به رسمیت بشناسند.

 

بایرام‌اوف با بیان اینکه سه کشور دارای روابط مهم و چشم انداز مشترک بسیاری هستند، اظهار داشت: مردم آذربایجان در جشن‌های برگزار شده، پرچم‌های ترکیه و پاکستان را با افتخار به اهتزاز درآورند.

 

وی افزود: «در این نشست خشونت و تروریسم٬ تبعیض و اسلام هراسی را رد و محکوم کردیم. به تلاش خود برای دستیابی به تفاهم از طریق گفت‌وگو ادامه می‌دهیم».

 

وزیر امور خارجه آذربایجان در ادامه تاکید کرد: «زمینه‌های همکاری بین سه کشور بسیار گسترده است. ترکیه، پاکستان و آذربایجان در مسیر تجارت تاریخی حمل و نقل و تجارت جای دارند و در این زمینه می‌توانند پروژه‌های جدیدی را اجرایی کنند. این گونه فعالیت‌ها منابع درآمد جدیدی برای شهروندانمان، ایجاد کرد و به رونق و ثبات منطقه و در نهایت به صلح جهانی و توسعه پایدار کمک خواهد کرد».

 

شاه محمود قریشی: تصمیم گرفتیم بر تعمیق روابط و همکاری‌های سه‌جانبه بیشتر تمرکز کنیم.

 

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این نشست مشترک خبری با همتاهای خود از ترکیه و آذربایجان در اسلام‌آباد اعلام کرد: تصمیم گرفتیم بر تعمیق روابط و همکاری‌های سه‌جانبه بیشتر تمرکز کنیم.

 

وی گفت: دولت و مردم پاکستان و کشمیر از ترکیه و آذربایجان بابت موضع اصولی خود در قبال مساله کشمیر متشکر هستند. پاکستان همواره بر این باور است که تمام مسائل منطقه‌ای و جهانی باید از راه‌های مسالمت‌آمیز و در پرتو قوانین بین‌المللی حل شود.

 

قریشی پیرامون محوریت دیدار خود با مولود چاووش‌اوغلو و جیحون بایرام‌اف، وزیران امور خارجه ترکیه و آذربایجان اظهار داشت که ایشان را در جریان موارد نقض شدید حقوق‌ بشر، محاصره نظامی طولانی‌مدت و اقدامات یکجانبه هند برای تغییر بافت جمعیتی در جامو و کشمیر قرار داده است.

 

وزیر امور خارجه پاکستان همچنین گفت در دیدار با همتایانش پیرامون راه‌های همکاری برای مبارزه با همه اشکال تروریسم از جمله تروریسم تحت حمایت مالی کشورهای خارجی رایزنی کرده‌اند.

 

هیات نظامی آمریکایی برخی قراردادهای بزرگ نظامی را با مراکش بررسی کرد و انتظار می‌رود همکاری مشترک دو کشور آمریکا و مراکش شامل تبادل تجربیات در زمینه‌های نظامی مختلف و برگزاری تمرین‌های مشترک گسترده باشد.

 

به گزارش وبسایت مستقل "هسپرس" مراکش اعلام کرد، مراکش در یازدهین دور نشست کمیته مشورتی-دفاعی مراکش-آمریکا در حال حاضر در رباط برگزار می‌شود، وزارت دفاع آمریکا را به تقویت فرصت‌های همکاری مشترک در صنایع دفاعی که شامل همکاری دو کشور در زمینه‌های ایجاد چارچوب‌ها، تبادل تجربیات و برگزاری تمرین‌های مشترک و گسترده هستند، تشویق کرد.

 

در این نشست‌ها عبداللطیف لودیی، وزیر دفاع مراکش و آنتونی تاتا، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی حضور داشتند.

 

عبد الفتاح الوراق، بازرس کل نیروهای مسلح مراکش اعلام کرد که با معاون وزیر دفاع آمریکا طرح کار دوجانبه‌ای را جهت اجرای نقشه راه توافق نظامی دو کشور از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ که اکتبر گذشته افشا شد، به امضا رسانده است.

 

لودیی پیشنهاد تقویت همکاری‌های نظامی با آمریکا را داده و از وزارت دفاع این کشور دعوت کرد فرصت‌های همکاری بیشتری را جهت اجرای پروژه‌های مشترکی در زمینه صنایع دفاعی در مراکش ایجاد کند.

 

وزیر دفاع مراکش در ادامه بر پایبندی ثابت این کشور به عنوان عاملی مهم در ثبات منطقه از راه اجرای یک استراتژی چند بعدی در حوزه مبارزه با تروریسم و قاچاچ غیر قانونی و نیز مدیریت بشردوستانه بحران مهاجرت تاکید کرد.

 

مسئولان مراکشی و آمریکایی در این نشست تاکید کردند: این اتفاق تاریخی بی‌تردید پیامدهای مثبتی بر ژئواستراتژی منطقه و نیز صلح، ثبات، امنیت و ادغام اقتصادی مراکش، منطقه ساحل و نیز خاورمیانه خواهد داشت.

 

پیشتر مراکش با امضای قرارداد بزرگی با آمریکا ۲۵ فروند جنگنده اف-۱۶ دریافت کرده و ۲۳ جنگنده مراکشی از همین مدل را توسعه داده و به جنگنده‌های چند منظوره اف-۱۶ ارتقا داد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۰/۳۰
محمد صادق جعفریی