تعلیق توییتر اعمال شده توسط دولت نیجریه اعمال می شود
لاگوس ، نیجریه – میلیون ها نفر از نیجریه ای روز شنبه موفق به دسترسی به توییتر نشدند ، زیرا دولت تعلیق نامحدود عملیات خود را در بستر میکروبلاگینگ در نیجریه اعمال کرد.
اتحادیه اپراتورهای ارتباطات مجاز مخابراتی نیجریه در بیانیه ای اعلام کرد که اعضای آن مطابق بخشنامه دولت برای این منظور دسترسی به توییتر را به حالت تعلیق درآورده اند.
دولت نیجریه روز جمعه اعلام کرد پس از حذف این توئیت جنجالی توسط این شرکت که رئیس جمهور محمدو بخاری در مورد جنبش جدایی طلبانه اعلام کرده بود ، توییتر را در پرجمعیت ترین کشور آفریقا به حالت تعلیق درآورد.
وزیر اطلاعات و فرهنگ لای محمد روز جمعه گفت که مقامات دولتی تصمیم گرفته اند جلوی توئیتر را بگیرند زیرا این پلتفرم “برای فعالیت هایی که می تواند وجود شرکت های بزرگ نیجریه را تضعیف کند” مورد استفاده قرار گرفت.
محمد با انتقاد از توئیتر برای حذف این پست ، گفت: “ماموریت توییتر در نیجریه بسیار مشکوک است” و اینکه توییتر در گذشته باعث تحریک توئیت علیه دولت نیجریه نشده است.
در ماههای اخیر تجزیه طلبان احتمالاً به حمله به ساختمانهای دولتی و پلیس متهم شده اند. بخاری در توییت خود عهد کرد “با آنها به زبانی که آنها می فهمند رفتار کند”.
توییتر پست بخاری را در روز چهارشنبه حذف کرده و آن را توهین آمیز خوانده بود.
بیش از 1 میلیون نفر در طی جنگ داخلی از سال 1967 تا 1970 جان خود را از دست دادند ، زمانی که تجزیه طلبان در جنوب شرقی سعی در ایجاد بیافرا مستقل برای قومیت ایگبو داشتند. بخاری ، یک فولانی قومی ، در جنگ با ایگبو در طرف مقابل بود.
تصمیم دولت در مورد توقف توییتر به طور گسترده ای محکوم شده است. عفو بین الملل گفت که تعلیق رسانه های اجتماعی توسط دولت نیجریه را که به طور گسترده توسط نیجریه ها برای اعمال حقوق بشر از جمله حقوق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات استفاده می شود ، محکوم کرد.
عفو بین الملل در بیانیه ای گفت: “ما از مقامات نیجریه می خواهیم که فوراً تعلیق غیرقانونی و سایر برنامه ها برای مسدود کردن رسانه ها ، سرکوب فضای غیرنظامی و تضعیف حقوق بشر نیجریه را لغو کنند.”
مأموریت ایالات متحده در نیجریه گفت قانون اساسی نیجریه آزادی بیان را پیش بینی کرده است.
“توییتر اخیر توییتر دولت ، توانایی نیجریه ای ها را در استفاده از این آزادی اساسی تضعیف می کند و پیام بدی را به شهروندان ، سرمایه گذاران و مشاغل خود می فرستد. ممنوعیت شبکه های اجتماعی و محدود کردن توانایی هر شهروند در جستجو ، دریافت و انتشار اطلاعات ، آزادی های اساسی را تضعیف می کند”. بیانیه.
در پاسخ ، توییتر گفت که به شدت نگران اقدامات دولت است که طبق آن اینترنت آزاد و آزاد یکی از حقوق اساسی بشر در جامعه مدرن است.
در نیجریه حدود 40 میلیون کاربر توییتر وجود دارد. بسیاری از آنها جوانان هستند که با استفاده از برنامه های شبکه خصوصی مجازی (VPN) برای دسترسی به بستر رسانه های اجتماعی راهی برای جلوگیری از ممنوعیت پیدا می کنند.
اما ابوبکر مالامی ، دادستان ارشد و وزیر دادگستری فدراسیون هشدار داده است که کسانی که با ممنوعیت توئیتر توسط دولت مخالف هستند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
در همین حال ، دولت دستور داده است که کلیه خدمات پخش جریانی مجاز و رسانه های اجتماعی در کشور مجوز داشته باشند ، این نشان می دهد که می خواهد استفاده از رسانه ها و خدمات ارتباطی مانند WhatsApp ، Netflix و Facebook را که از داده های ارائه شده توسط ISP استفاده می کنند ، محدود کند.
بسیاری از نیجریه ها می ترسند که رئیس جمهور بخاری در حال برنامه ریزی برای حمله تجاوزکارانه دیگری علیه آزادی بیان باشد ، همانطور که در سال 1984 ، زمانی که رئیس دولت نظامی بود ، این کار را انجام داد.
در آن زمان ، او یک فرمان نظامی را صادر کرد که به او اجازه می داد رسانه ها را ببندد و روزنامه نگاران را به دلیل اخباری که دولت نامساعد می دانست زندانی کند.